Translate

6 Mart 2015 Cuma

DOĞADA BİLİM
Günaydıııııın! J Güne gülen yüzlerle başlayalım istedim, enerjimiz birlikte çoğalsın, diye Bodrum’dan pozitif enerjiler gönderiyorum size. Toprak ana uyanmış; Demeter, Helios ve Pan bugünlerde bizlerle konuşuyor. J
Eğlenceli Fen Kulübü olarak bu hafta doğa gözlemine çıktık. “Doğada Bilim” yürüyüşü gerçekleştirerek, öğrencileri sınıfın dışına çıkarttık. Kısacası eğitimin kapısını doğaya açtık. Tabii ki; doğa, çocuk ve eğitim üçlüsü aklıma hemen Jean Jacques Rousseau’nın Emilie’sini getirtti bile.J Gerçekten de bu hafta çocukların mutluluğunu, doğaya çıktıkları anki heyecanlarını ve anlatılan her şeyi, harfi harfine akılda tuttuklarını gördüm. “Bu kulübü çok seviyorum öğretmenim, eve gidince hemen anneme bugünü anlatacağım.” diyen güzellikleri anlatamam size. İşte o an, onların mutluluğu ve öğrenmeleri size mesleğinizde tarif edilemez doyumları yaşatıyor.
Burada çocukların farklı özelliklerini de görme şansımız oldu. O kadar güzel ayrıntıları fark ettiler ve güzel açıklamalar getirdiler ki, tek düşündüğüm şey: Yaşantıda olan, doğada olan, katışıksızlık aslında öğrenmelerimizi kendiliğinden getiriyor. Çiçek desenindeki ayrıntıyı fark eden öğrencimiz; ağaçların içerisindeki yosunları, taşların üzerindeki yosunları fark eden öğrencimiz; deredeki suya bakarak yansımasını gören öğrencimiz kendini ifade etme fırsatı buldu. Karşılaştırmalar yaparak çıkarımlarda bulundular. Aslında materyalimiz sadece doğaydı. Biz ise birden fazla çıkarım yaparak eğitimle cebimizi doldurduk.
Eğlenceli Fen Kulübünü Serkan Öğretmenim ile birlikte yürütüyoruz. Serkan Öğretmenimin (Serkan Dağ) önerisi ve güzel paylaşımları ile çarşamba günü harika bir ders geçirdik ve yazısını yazmak da bugüne kaldı. J Okulumda müdürümün çağrısı üzerine de her branştan öğretmenlerimiz doğada derslerini işlemekte. Bodrum’da olduğumuz için şanslıyız, bahar buraya biraz erken geliyor, ama eminim sizler de yaratıcılıklarınızla doğada harika etkinlikler gerçekleştirirsiniz çocuklarınızla.

Bu haftalar okul olarak, bizlerin ve çocukların enerjisini toprak ana ile paylaşma günü. Hadi, sizler de doğanın uzun zamandır beklediğimiz güneşine, yeşiline atın kendinizi. Mutlu kalın… J









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder